6 ιδέες για κοκτέιλ με ούζο

ΟΥΖΟ ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ 200ML

ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ 200ML

Το ούζο είναι ίσως το πιο δημοφιλές ποτό στην Ελλάδα. Το ούζο βρίσκετε σε κάθε εστιατόριο και σε κάθε σπίτι. Δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά λέγεται ότι προέρχεται από εκεί και θεωρείται ευρέως ως το εθνικό ποτό της χώρας.

 Είναι ένα καθαρό ποτό με έντονες νότες αστεροειδή γλυκάνισο, μάραθο και μαστίχα.
Ήταν ένα βασικό προϊόν για τα ελληνικά εστιατόρια, αλλά επειδή δεν ήθελαν όλοι να το πίνουν
με τον παραδοσιακό τρόπο, μπορεί άνετα να είναι η βάση για μερικά λαχταριστά κοκτέιλ για τους καλεσμένους.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ 700ML

ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ 700ML

Ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος είναι Όταν βάζετε πάγο στο ποτήρι και το στροβιλίζετε, το ποτό γίνεται θολό και φαίνεται πάντα δροσερό. Για να το χρησιμοποιήσω σε κοκτέιλ μου αρέσει να το συνδυάζω με χυμό φρούτων ή λίγη ζάχαρη για να γλυκάνει λίγο.

Η προσθήκη χυμού πορτοκαλιού σε ένα κοκτέιλ είναι πάντα δημοφιλής και λειτουργεί πολύ καλά με αυτό. Αυτό το ποτό κλασικού στιλ είναι γλυκό και δροσιστικό. Οι καλεσμένοι σας μπορούν να το απολαύσουν με το γεύμα τους ή ως ένα γλυκό ξεκίνημα με ορεκτικό.

Ο χυμός γκρέιπφρουτ είναι πιο ξινός από τον χυμό πορτοκαλιού και συνδυάζεται επίσης καλά με το ούζο. Αγαπάμε τον τρόπο που αναδεικνύει τις γεύσεις του ούζου χωρίς να είναι υπερβολικό.

Αν και πιθανότατα δεν θα βρείτε ένα μοχίτο στην Ελλάδα, είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και καλός συνδυασμός. Είναι μια απλή ανατροπή στο παραδοσιακό μοχίτο που η γεύση της γλυκόριζας συνδυάζεται με τη μέντα.

ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 200ML

ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 200ML

Ένα ούζο Cherry Twister. Στο συγκεκριμένο κοκτέηλ  συνδυάζουμε το ούζο και τη βότκα ως βάση ενώ προσθέτουμε και χυμό κερασιού και γαρνίρισμα από γλυκά κεράσια. Ένα ούζο Sunrise φτιάχνεται με παρόμοιο τρόπο όπως το twister αλλά αντικαθιστούμε το χυμό πορτοκαλιού αντί για κεράσι ενώ προσθέτουμε έξτρα ζάχαρη για να εξισορροπήσουμε τη πικρίλα από το πορτοκάλι.