Πως Παράγονται Οι Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ?

Τι Είναι Οι Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ?

Οι  χωρίς αλκοόλ είναι οι μπύρες που περιέχουν ποσοστά αλκοόλης χαμηλότερα του 0,05%. Ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό στις μπύρες χωρίς αλκοόλ οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιες μικροποσότητες αλκοόλης παράγονται κατά τη διαδικασία παρασκευής της μπύρας.


Τα πρώτα μη αλκοολούχα ποτά εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ το 1919, σε μια εποχή που ίσχυε ακόμα η Ποτοαπαγόρευση. Ουσιαστικά η ιδέα της μπύρας χωρίς αλκοόλ προήλθε από την ανάγκη των ανθρώπων να απολαμβάνουν ένα ωραίο ποτό στην έξοδο τους χωρίς να σκέφτονται τις αρνητικές επιδράσεις που έχει το
αλκοόλ στην υγεία του ανθρώπου.

Οι μπύρες χωρίς αλκοόλ εμφανίζουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες (37 θερμίδες ανά 100 ml), δεν περιέχουν ζάχαρη και σου προσφέρουν τις βιταμίνες Β, το μαγνήσιο, τους υδατάνθρακες, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά που έχει η κλασική μπύρα, χωρίς όμως τη ζάλη και το φούσκωμα που συνοδεύει τις μπύρες που έχουν αλκοόλ.

Η Διαδικασία Παραγωγής Για Τις Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ

Η διαδικασία παραγωγής για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ έχει ως εξής: Αρχικά παρασκευάζεται ο πολτός που αποτελεί τη βάση για το τελικό προϊόν και στη συνέχεια εισέρχεται σε θερμοκρασία βρασμού.


Το αμέσως επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την προσθήκη του λυκίσκου στον πολτό και το ξεκίνημα της ζύμωσης. Η ζύμωση πραγματοποιείται με την προσθήκη ειδικών ζυμών και έχει ως τελικό σκοπό την παραγωγή αλκοόλης. Για να αποφευχθεί αυτό στις μπύρες χωρίς αλκοόλ η ζύμωση γίνεται με παράλληλη θέρμανση.

Με την θέρμανση αυτή δεν μπορούν οι ζύμες να βοηθήσουν στην παραγωγή αλκοόλης, ενώ παράλληλα όση ποσότητα αλκοόλης παράγεται εξατμίζεται λόγω πτητικότητας.

Επειδή η θέρμανση που γίνεται για τις μπύρες  προκαλεί προβλήματα στη γεύση της χρησιμοποιούνται καινοτόμες τεχνικές για την απομάκρυνση της αλκοόλης. Αυτές οι τεχνικές είναι η απόσταξη σε κενό αέρος και η αντίστροφη ώσμωση.

Οι πιο Ιδιαίτερες και Μοναδικές Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ

Για φίλους μας που δεν είναι ακόμη στην κατάλληλη ηλικία για κατανάλωση αλκοόλ και για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις τη δροσερή σου μπύρα, χωρίς τύψεις, μπορείς να εμπιστευτείς άφοβα τις προτάσεις του kanava.gr.