4 συμβουλές για χριστουγεννιάτικες σαμπάνιες

BOLLINGER SPECIAL CUVEE 750ML

BOLLINGER SPECIAL CUVEE 750ML

MOET & CHANDON NECTAR IMPERIAL 750ML

MOET & CHANDON NECTAR IMPERIAL 750ML

LAURENT-PERRIER CUVEE ROSE BRUT

LAURENT-PERRIER CUVEE ROSE BRUT

Οι σαμπάνιες τα χριστούγεννα είναι ίσως το πιο βασικό εορταστικό κρασί. Παρακάτω, θα βρείτε μια σύντομη συλλογή γραπτών που αποτυπώνει το πνεύμα του ξεφλουδίσματος της σαμπάνιας τα Χριστούγεννα.

Βουτήξτε στην εορταστική ιστορία της σαμπάνιας, ανακαλύψτε μερικές συμβουλές που ταιριάζουν με τα τρόφιμα.

Οι σαμπάνιες είναι σα ποτό μοναδικά ευέλικτο, συνδυάζεται υπέροχα με τα πάντα, από το πρωινό των Χριστουγέννων μέχρι το σκισμένο χαρτί περιτυλίγματος και το μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα..

Τείνουμε να θεωρούμε τις σαμπάνιες αποκλειστικά για απεριτίφ. Να κάνουμε μια λαμπερή αρχή σε ένα γεύμα. Αλλά, στην πραγματικότητα, συνδυάζεται εξαιρετικά με μια σειρά από πιάτα.

1. Οι σαμπάνιες έχουν μια φυσικά υψηλή οξύτητα που προκαλείται από την πρώιμη συγκομιδή και το δροσερό κλίμα. Αυτό όχι μόνο ενισχύει το κρασί, καθιστώντας το αναζωογονητικό και καθαριστικό για τον ουρανίσκο, αλλά το βοηθά επίσης να συνδυάζεται απίστευτα καλά με οτιδήποτε αλμυρό ή λιπαρό, καθώς η οξύτητα μειώνει τον πλούτο ενός πιάτου.

2. Αυτό προσφέρεται για παραδοσιακά ζεύγη, όπως μπλίνι καπνιστού σολομού, αλλά μπορεί επίσης να σας επιτρέψει να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί. Για παράδειγμα, μπορείτε να σερβίρετε τις σαμπάνιες με το τυρί. Μερικά νόστιμα καρύδια συνδυάζονται υπέροχα με τις βουτυρώδεις νότες μιας πιο πλούσιο στυλ σαμπάνιας. Ταιριάζει ακόμη και με τηγανητό φαγητό, πιθανώς με αραντσίνι ή ισπανικές κροκέτες.

3. Δεν είναι όλες οι σαμπάνιες ίδιες, φυσικά. Τα νεότερα, πιο φρουτώδη, μη vintage στυλ είναι υπέροχα με πιο φρέσκες γεύσεις, όπως θαλασσινά ή μια γευστική σαλάτα αγοράς. Οι βίνταζ σαμπάνιες τείνουν να έχουν λίγο περισσότερο βάρος, αναπτύσσοντας αλμυρές γεύσεις με την πάροδο του χρόνου. αυτό θα μπορούσε να σας επιτρέψει να εξερευνήσετε γεύσεις ουμάμι, όπως μανιτάρια ή ακόμα και πιάτα με βάση το κρέας.

4. Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε τα ημίγλυκα στυλ της σαμπάνιας. Αν και μπορεί να είναι λίγο πολύ ελαφρύ για μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, αυτά τα στυλ έχουν ελαφρώς περισσότερη υπολειμματική ζάχαρη και μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με επιδόρπια όπως τάρτες φρούτων ή χριστουγεννιάτικη πάβλοβα.