Πως Διαλέγω Κρασιά Ως Κάποιος
“Που Δεν Ξέρει”?

Τα κρασιά είναι συνοδευτικά σε περιστάσεις που αποτελούν ευχάριστες στιγμές στη ζωή μας, όπως το φαγητό, η γενικότερα μια σύναξη με φιλική παρέα. Κατά ένα τρόπο επιβάλλεται να γνωρίζεις τι τύπος κρασιού ενδείκνυται για κάθε περίπτωση. Ο οδηγός αυτός θα σε κατατοπίσει πλήρως και θα απαντήσει όλες τις απορίες σου.

Το Αιώνιο Ερώτημα: Κόκκινα η Λευκά Κρασιά?

Μπορεί να έχεις τις προτιμήσεις σου με βάση ποια κατηγορία από τα λευκά η κόκκινα κρασιά σου αρέσει περισσότερο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ανάλογα με την περίσταση πρέπει να επιλέγεις και την ανάλογη κατηγορία.

Παραδείγματος χάριν, τα κόκκινα κρασιά έχουν πιο στυφό τόνο και λιγότερο φρουτώδες άρωμα από τα λευκά κρασιά. Αυτό οφείλεται στις ταννίνες που περιέχουν και είναι μια από τις βασικές διαφορές στα δύο κρασιά.Οι διαφορές στον τόνο της γεύσης και στα αρώματα για τους δύο διαφορετικούς τύπους αυτούς κρασιών τα κάνει να είναι κατάλληλα συνοδευτικά και για διαφορετικούς τύπους φαγητών.


Για του λόγου το αληθές, τα κόκκινα κρασιά ταιριάζουν υπέροχα με όλα τα
πιάτα με βάση το κρέας, την πίτσα και τα ζυμαρικά με διάφορες σάλτσες.
Αντίθετα. τα λευκά κρασιά με τις πιο λεπτές γεύσεις που έχουν ταιριάζουν
υπέροχα με ελαφριά φαγητά, όπως ψάρια, σαλάτες και πιατέλες τυριών.

Ενίοτε, αποτελούν και φανταστικό συνοδευτικό όταν έρχονται και τα επιδόρπια σε ένα τραπέζι.
Σε όλα τα κρασιά, όπως στα κόκκινα και στα λευκά, υπάρχει ένας εξτρά
διαχωρισμός με βάση το πόσο γλυκιά η ξηρή γεύση αφήνουν στο στόμα.


Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πίνουν κόκκινα κρασιά με πιο γλυκό τόνο για να αντιστρέφουν σε ένα βαθμό την στυφή γεύση που έχει.

…Η Μήπως Ροζέ Κρασιά?

Στην αιώνια αντιπαλότητα ανάμεσα στα κόκκινα και στα λευκά κρασιά πολλές φορές μπαίνουν σφήνα τα ροζέ κρασιά. Τα μεθυστικά αρώματα από ένα ροζέ κρασί μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα πολλά πιάτα, με την μακαρονάδα και τα ορεκτικά να αποτελούν διαχρονικά τις πιο ταιριαστές επιλογές.

Και Παντα…Τα Αφρώδη Κρασιά Είναι Μια Σταθερή Αξία

Για πιο ειδικές περιστάσεις, όπως μια μεγάλη γιορτή η την αλλαγή του χρόνου, τα αφρώδη κρασιά είναι η πρώτη επιλογή για όλους τους ανθρώπους. Η
δροσερή νότα που έχουν και τα φρουτώδη αρώματα τους κάνουν τους ανθρώπους να είναι πιο αισιόδοξοι και ευτυχείς. Επιπρόσθετα, τα περισσότερα
συνδέονται και με όλα τα πιάτα. Για να δεις τα ποιοτικότερα κρασιά της αγοράς, μπες εδώ.