Κόκκινα Κρασιά: Οφέλη

Τα κόκκινα κρασιά αποτελούν μια από τις πιο συνηθισμένες παρουσίες στο τραπέζι σου. Μπορείς να τα απολαύσεις μαζί με υπέροχες γεύσεις από κρέατα, ζυμαρικά και άλλες νοστιμιές. Πέρα όμως από τους ανεπανάληπτους γευστικούς συνδυασμούς που προσφέρουν, τα κόκκινα είναι σε θέση να σου δώσουν και αρκετά οφέλη που αφορούν την υγεία σου. Τα  κρασιά παρέχουν αρκετά οφέλη για την υγεία σου λόγω της
σημαντικά υψηλή περιεκτικότητας που έχουν σε αντιοξειδωτικά. Τα κυρία αντιοξειδωτικά στα κόκκινα είναι η ρεσβερατρόλη, οι πολυφαινόλες και οι προανθοκυανιδίνες. Τα τρία αυτά αντιοξειδωτικά είναι υπεύθυνα για τα μεγάλα οφέλη που έχουν τα κόκκινα  σε όσους τα καταναλώνουν. Τα οφέλη αναφέρονται εκτενέστερα στις παρακάτω παραγράφους.

1) Τα Κόκκινα Κρασιά Κάνουν Καλό Στην Καρδιά

Οι πολυφαινόλες, που είναι από τις κύριες ομάδες αντιοξειδωτικών στα κόκκινα κρασιά προσφέρουν σημαντική βοήθεια καθώς δρουν σαν αντιπηκτικοί παράγοντες. Με αυτό τον τρόπο μια λογική κατανάλωση από κόκκινα μόνο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία σου.

2) Μερικά Κόκκινα Κρασιά Μειώνουν Το Ποσοστό Της Κακής Χοληστερόλης

Μερικά κόκκινα  που έχουν υψηλά ποσοστά σε ίνες μπορούν να
μειώσουν την περιεκτικότητα της κακής χοληστερόλης. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μια εξτρά θετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς.

3) Τα Κόκκινα Κρασιά Ρυθμίζουν Την Περιεκτικότητα Των Σακχάρων Στο Αίμα

Η σταθερή περιεκτικότητα των σακχάρων στο αίμα είναι ένας από τους
σημαντικότερους λόγους διατήρησης της υγείας σου, ειδικά στην περίπτωση που πάσχεις από σακχαρώδη διαβήτη. Η κατανάλωση σε κόκκινα  βοηθάει σημαντικά να διατηρήσεις σταθερή αυτήν την περιεκτικότητα λόγω της θαυματουργής ρεσβερατρόλης.

4) Τα Κόκκινα Κρασιά Μειώνουν Την Πιθανότητα Εμφάνισης Καρκίνου

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που έχουν τα κόκκινα  είναι ότι μειώνουν κατά ένα σημαντικό ποσοστό την πιθανότητα να εμφανιστεί καρκίνος
στο μέλλον. Αυτή η σημαντική ιδιότητα που έχουν οφείλεται στην ρεσβερατρόλη, η οποία σαν αντιοξειδωτικό αναχαιτίζει όλες τις οξειδωτικές αντιδράσεις που προκαλούν νεοπλασίες.

5) Τα Κόκκινα Κρασιά Απομακρύνουν Την Κατάθλιψη

Τα κρασιά είναι σε θέση να απομακρύνουν μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής, την κατάθλιψη. Το γεγονός ότι καταναλώνεις τα κόκκινα κρασιά με παρέα ανεβάζει τη διάθεση σου και είσαι σε θέση να σκέφτεσαι μόνο θετικά πράγματα.

Για να βρεις τα καλύτερα και ποιοτικότερα κόκκινα  που κυκλοφορούν στην αγορά μπες εδώ.